blankKościan - esk verze

Zamek w Kościanie

No, cóż. Nie znamy dokładnego położenia tego zamku, ale napewno nie był on w tym miejscu. Jak już to raczej wskazywać należy na kotłownię szpitala. Moze już w tym roku będziemy wiedzieli coś więcej na temat położenia zamku. W tym roku mają się zacząć prace archeologiczne w Kościanie. Chcemy także przeprowadzić badania w celu poszukiwań pozostało.ści zamku czyli jedynie fundamentów o ile nie zostały one także rozebrane w XVIII w. Miejmy nadzieję, że badania przyniosą inne i lepsze spojrzenie na temat samej historii Kościana jak i też na położenie zamku. YoWheris

1999-10-28  06:18 • Adam
interesuje się historią - został napisany dramat pod k. XIXw pt. "Zamek Kościański" proszę nie korzystać z e-maila - jest on grzecznościowy (niedługo będę miał swój) ewentualnie proszę zamieścić uwagę dla mnie na stronie www. pozdrowienia Adam Urbaniak