Zamek w Kórniku

świetny zamek!!!!!!

Jade niedlugo do tego zamku,czy ktos moze mi cos wiecej o nim powiedziec??????!!!!!!!!!

tam jest poprostu zajebiscie ! Biała Dama i wogóle! Najbardziej podobała mi sie sala Maurytańska i zbroia husarza :P

2006-06-07  18:50 • Bonzo 2006
Ku...tam jest zajefajnie. Duchy gwałcą na każdym kroku

2006-06-05  21:08 • naatka
Ja osobicie nie byam w tym zamku ale mysle kiedy pojade

2006-06-05  15:36 • Taki
A ja niedługo będe tam jechać.

2006-05-22  02:19 • ozzi
to mój dom

2006-05-18  07:57 • Sroda Wlkp
A ja tam chodze z moim narzeczonym na spacery i jest swieeeeeeeeeeeeeetnie

2006-05-15  21:28 • Piącha
Za mało napisane o Kurniku.To zaledwie nagłówek a nie informacja.Uważam,że ktoś powinien tu coś dopisać.

2006-05-07  20:44 • Yora
Zamek w Kurniku jest piękny, choć możnaby go prawie pałacem nazwać. Świetny gotyk, świetny prezent dla ukochanej księżniczki :D

2006-02-15  19:22 • Domcia:)
Ten zamek jest śliczny!!!! Moja mama wychowała się w tym miasteczku dlatego bywam tam często i staram się za każdym razem zwiedzić ten zamek bo jest on wspaniały!!! Teraz planuje tam pojechac na wiosne:) Naprawde warto go zwiedzic!!!

KÓRNIK
2005-12-29  05:34 • RYSZARD
GDZIE MOGĘ SIĘ DOWIEDZIEĆ CZY WALENTY WICZYŃSKI BYŁ WŁAŚCICIELEM ZAMKU W KÓRNIKU?Z TEGO CO WIEM TO PRAWDOPODOBNIE BYŁ WLAŚCICIELEM W OKRESIE WOJEN NAPOLEOŃSKICH I PODCZAS ODWROTU ARMI NAPOLEOŃSKIEJ WRAZ Z NIĄ WYEMIGROWAŁ DO PARYŻA I TAM TEŻ PO KILKU LATACH ZMARŁ.

2005-11-30  03:38 • rebixo
szukam całej masy materiałow dotyczących zamku w Kórniku

2005-11-10  00:50 • Maksik
wielokrotnie odwiedzałem tena zamek , i będe go odwiedział go bardzo często bo jest bardzo piękny i ma ciekawe wnętrze !!!

2005-11-02  23:01 • Lidia
Zamek w Kórniku jest przepiękny. Byłam tam wiosną, a teraz korzystając z kilku dni urlopu wybieram się ponownie.

2005-10-26  17:54 • ola
Ten zamek jest poprostu beznadziejny i bezsensownie zbudowany

2005-10-16  05:28 • k
Zamek ma nietypową architekturę i rewelacyjne wnętrza. Na mnie największe wrażenie zrobiły intarsjowane parkiety i piękny stolik wykonany z sęków różnych gatunków drzew.Polecam. Pozdrawiam i zapraszam do zamku w Nowym Wiśniczu:)całkowicie z innej bajki...

2005-10-13  20:13 • zocha
Jestem mieszkanką wielkopolski i wiem,ze zamek w Kórniku jest wspaniałym miejscem do wypoczynki,ma piekny park.Odwiedzajcie to miejcse bo warto.

2005-10-11  20:10 • Bombała
Moja rodzina była właścicielami Kórniku

2005-10-04  00:11 • Madzia Bnin
dzięki za pozdrowienia! Oczywiście tez cie pozdrawiam i madzie m. oraz moją kochaną klasę 2 f m. in. hojne, lejka, tomkaitd i klase 2 e. pozdro dla kuby i doni!!!!!! Kocham was wszystkich

2005-09-27  00:14 • kasienka
chcialabym serdecznie pozdrowic moje wspaniale kumpelki madzie m z bnina i madzie m z kornika.no i oczywiscie caluski dla macieja heheh=]

2005-09-19  20:08 • Madzia Bnin
W Kórniku jest całkiem spoko, chodze tam do gimka. Jest fajna wiara! Ale Bnin jest najepszy, Bnin rządzi! Pozdro dla doni, ekipy z SKR i fajnego pysiaczka- Macieja Z.

2005-08-18  05:04 • pagór
Jestem Górka a w zamku Kórnickim nie byłem... Czas to zmienić.

Kórnik
2005-07-31  23:45 • Jar
Odradzam przyjazd. Parking 10 zł/h !!! - przejechałem całą Europę i takiej ceny nie widziałem. Nieuprzejma osługa (w kasie chyba hrabina emerytka). Eksponaty w dużej części nie są opisane. W zamku ograniczony dostęp. Gdzie jest wozownia (?), a jak trafisz jest zamknięte! Biletem jest paragon kasy fiskalnej. W całej mieścinie nie dostałem widokówki z Kórnikiem!!?? Można wymieniać dalej ale szkoda pisać. Po prostu omijajcie to miejsce.

2005-08-28  09:24 • jacek
I co z tego, że biletem jest paragon? Dlatego nie warto zwiedzać zamku? Zastanów się, co piszesz. Poza tym: eksponaty opisane bardzo dobrze, praktycznie przy każdym jest krótka notka, a parking za 10 zł znajduje się tuż przy wejściu do zamku (zmieści się tam góra 10 aut). 200 metów dalej masz parking darmowy na Rynku lub trochę bliżej inny, płatny 3 zł. Piszesz, że przejechałeś pół Europy, najwidoczniej zapomniałeś wstapić do Malborka i Pieskowej Skały, zobacz ile tam kosztuje parkowanie. Wstęp rzeczywiście ograniczony, bo nie można wejść do gabinetu dyrektora, piwnic i na strych, ale i bez tego chcąc obejrzeć wszystko dokladnie trzeba poświęcić co najmniej 3 godziny. Dla mnie wystarczy.

2005-07-17  15:01 • MOKEK
nie stety nie mogę znaleźć godzin, od których mozna zwiedzac zmek kórnicki. czy mo9żna mi udzielić taką informacje

2005-06-07  17:30 • Lejek i Hojna
Kórnik jest zajefajny wiemy bo tam mieszkamy !!!!!!!!

2005-05-23  17:06 • perki
Byłem wraz z Orkiestrą Strażacką z Międzylesia podczas 12 spotkań z Białą Damą było fantastycznie, kurniczanie są wspaniali.

2005-05-15  20:02 • monika
ja mieszkam w kórniku i jestem z tego powodu bardzo dumna

2005-05-05  05:27 • Moni
Niedawno byłam w Kórniku, mówię WAM, jest co oglądać!!!

2005-05-03  20:14 • pieczara
znaczy sie kiedy kwitną różaneczniki?? wlasciwie to teraz mozna przyjechac od zaraz

2005-05-03  02:54 • Ya
prosze napiszcie mi kiedy w Korniku odbywa się ta wystawa kwiatow czy co to tam ;)

2005-04-30  17:46 • agusia
W Kórniku jest fantastycznie.

2005-04-27  21:50 • Kate
Jutro tam jade więc jeszce nie wiem jak wygląda na żywo zapowiada się niexle pa

2005-04-25  02:34 • pieczara
zamek w Kórniku jest wyjatkowy, uroku dodaje jeszcze arboretum, wlasciwie o kazdej porze roku wyglada rownie imponujaco i uroczo pozatym po zmierzchu swietne oswietlenie zwieksza jeszcze jego ocene wiec tym bardziej mam szczescie ze moge mieszkac niedaleko niego, aha z zamkow jakie widzialem w polsce ten jest bezsprzecznie no1.

2005-04-17  20:59 • ziomelinho
Ten zamek jest wspaniały!!!

2004-10-27  18:45 • mysza
W zamku byłam kilka razy i za kazdym razem jestem zachwycona ta historyczna budowla. Jest on poprostu wspanialy:)

2004-10-16  21:59 • Natex
Byłam tam tylko raz, ale chcaiałbym powtórzyć to jeszcze. Bardzi mi się podobało. Uważam ,żę to jeden z najpiękniejszych zabytków architektonicznych. Bardzo interesujące były sufity, zdobione sztukateriami lub te, które posiadały sklepienia ostrołukowe.

2004-10-11  01:05 • turystka
Bylam zachwycona, taka perelka w ciszy.

2004-07-31  04:03 • SiSsquad
Ten zamek jest najlepszy w całej Wlkp.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Następnie oprócz zamku są fajne laski więc tym bardziej warto przyjechać!!!

2004-06-07  17:41 • fajna śrem
Zamek ten jest bardzo piękny i jego historia wymaga głębszego przeglądu jest bogaty w wiele legend i warto poświęcić mu więcej uwagi jestjednym z piękniejszych zamków w Wlkp.

2004-03-16  20:35 • nikt
to chyba najlepszy kórnik w rolnictwie

Jest po prostu przepiękny!!!

2003-10-13  23:01 • Marian
Bo jest piękny jak gówno w trawie

2003-07-27  17:31 • Novy
Zamek w Kórniku znam bardzo dobrze. Jest w idealnym stanie, oryginalnie wyposażony, otoczony fosą, położony w malowniczym parku - arboretum zawierającym unikalne okazy roślin. Nieopodal jest jezioro, punkty gastronomiczne oraz centrum miasta. Doskonałe miejsce na sobotnią lub niedzielną wycieczkę.

2000-10-08  04:45 • Starosta
Z powodu legendy o Białej Damie oraz przepięknego parku okalającego zamek

2000-07-09  01:09 • soszyn
Przepiękny nocą ! Oświetlenie tworzy niepowtarzalny klimat. Tak, więc jeśli Kórnik to tylko po zmroku :-)

1999-07-21  23:04 • GL
Wraz z Arboretum tworzy wspaniały kompleks, który choć może nie należy do najstarszych w Polsce czy w Wielkopolsce jest bardzo urokliwy i oddający atmosferę minionych wieków.

1999-02-03  17:35 • Ksześ
To, czego nie lubisz - urodziłem się tam. Opinia bardziej sensowna to dość dobrze opisany zamek - anegdot jest więcej - m.in. o Tytusie Działyńskim - który przed pruskimi żołdakami schował się w skrytce przy kominku i stamtąd podsłuchał ich rozmowę, a następnie tajnym przejściem pod jeziorem przedostał się na drugą stronę do lasu zwanego "Zwierzyńcem". O splecionych rogach. Szczególnie wart jest odwiedzin park. Dla wytrwałych w parku znajduje się domek myśliwski(?) w którym zgromadzono liczne eksponaty flory nie tylko europejskiej - przede wszystkim drewno. Warto tam pojechać w maju kiedy przepięknie kwitną magnolie. Pozdrawiam Ksześ

Mają ładne kwiaty w parku.

Jest najpiękniejszym zamkiem na terenie Wielkopolski