Zamek w Kole

2009-06-23  04:35 • Imię/nazwisko/nick
ostatnio wyczytałam ze ludzie doprowadzili częsciowo do rozbiórki zamka zabierając cegły szkoda bo mogł to byc lepszy zabytek

Zamek
2009-06-01  22:25 • Szczur
Zamek jest super!!! a co do fotek,hmmm nie które można było lepiej wykonać,bardziej się po prostu postarać.

Title
2009-05-13  03:51 • nick(NT)
spoko hawira :] sam se taką postawie :,

2008-11-29  02:06 • Kira
"Obecnie zamek jest dobrze zabezpieczony jako trwała ruina" - To Największa Bzdura.

2006-06-28  19:55 • krychu28
zamek jest super.

2006-06-28  19:52 • krychu28
do Pana Radka Pioruna.Panie Radku pan jest jedna z głównych postaci naszego miasta,szkoda tylko że niektórzy tego nie docenili. Dzięki za wszystko co pan dla Koła zrobił, a przez takich ludzi jak pani G. nasze miasto przestaje się rozwijać,szkoda. Zamek jest cudowny i tajemniczy,szkoda że tak mało się wokół niego dzieje.tutaj czuć duchy przeszłości i bardzo działa wyobraźnia. pozdrawiam

2006-06-15  05:14 • pantomima
Ja tez mieszkam w Kole i w zeszłym roku widzac to zapomniane miejsce postanowiłem cos z tym zrobic.A to ze jestem aktorem zadzaiłalismy z gupa nieśmiertelnych artystów mały wspólny spektakl . na który przyszło setki ludzi .Nagle zrozumiałem ze trzeba tylko czciec a miejsca ozywają pod wrażliwoscią innych Pozdrawiam Radomir Piorun

2006-06-10  07:37 • ania q.
kiedy pierwszy raz dotknęłam murow zamku, zdałam sobie sprawę, ze dotykam historii...meandrująca Warta i ruiny...magiczne miejsce to jest, przyciąga i inspiruje...

2006-05-30  23:18 • Mirka
Zamek kolski nie nalezy do Koła ale do gminy Koscielec

2006-05-28  00:23 • iron
Z mojego służbowego wyjazdu do Koła mam wielką ochotę wrócić tam ponownie. W wolnym czasie zwiedziłem miasteczko i dostrzegłem w oddali coś przepięknego,a mianowicie zamek ,lub to co z niego pozostało. Porobiłem dużo zdjęć do kolekcji i muszę przyznać że jestem pod ogromnym wrażeniem .Dziś w internecie wyszukałem dużo materiałów o zamku kolskim ,- "REWELACJA" .Szkoda że takiego zamku nie ma w Zielonej Górze,pewnie byłby oblegany przez turystów i byłby miejscem spacerów i wycieczek do niego . Aaaaaaaaaaaach

2006-05-15  23:07 • Gabi
Dobrze powiedziane ja też uważam że zamek kolski jest wizytówką Koła

2006-04-25  21:58 • Andrzej
Jestem mieszkańcem Koła i od lat uważałem zamek kolski za naszą wizytówke.Jestem dumny z naszego zamku.Mamy się czym pochwalić.Okazuje się jednak ,ze władze miejskie nie robią nic w kierunku chociaż częsciowej restauracji tej wspaniałej,wiekowej fortecy.Należy drodzy urzędnicy z Koła coś z tym zrobić wreszcie.

2006-02-13  03:59 • Kilo
Wieża ma dokładnie 16,5 (szesnaście i pół) metrów wysokości. Zmierzyłem! Te 40 to bajka. 36 metrów u Querquina to błąd drukarski! Pozdrowienia Kilo

2006-01-18  23:16 • ukwiał
simka ten zamek jest super

2006-01-17  04:08 • kostek
Mieszkam w Kole, i dziwie się jak kudzie z naszego miasta mogą niszczyć tak piękny zabytek!! Jest to swego rodzaju wizytówka naszego miasta!! Jeśli jej zabraknie jedynym znakiem firmowym naszego miasta będzie produkcja kibli i mięsa :p

2005-12-24  00:03 • HJ
Zamek jest świetny tylko ludzie z okolic strasznie go niszczą ,gorsze od odchodów ptasich są fekalia ludzkie,farba na scianach "wypociny graficierzy" a do tego powybijane cegły z muru i wyryte rylcami wyznania milosne. Taka jest rzeczywistośc!!!! wstyd . Urodziłem się w Kole ,rodzice i dziadowie też pochodzą z okolic (Gozdów) Ale to co się dzieje obecnie jest poniżej wszelkich norm.

2005-12-15  06:16 • Ziomal z Koła
Zamek jest piękny, niesamowity o kazdej porze roku,ma w sobie urok i zapis przeszłosci naszego miasta.Mieszkaniec Koła od zawsze, wychowany prawie na przeciwko ruin zamkowych.Pozdrawiam kolan i nie tylko....

2005-12-13  07:46 • Punat
kotlet, zamek jest zaniedbany, bo tak się w polsce ludzie zachowują. A jest o.k. bo połozony w niesamowitym ukształtowaniu terenu. A może zwróć uwagę na samą budowlę jej wykonanie, zastosowane rozwiązania. Może dlatego właśnie dla niektórych jest urocze miejsce. Otwórz szeroko oczy, a byc może zobaczysz więcej

2005-12-02  02:11 • kotlet
co wy za pierdoł gadacie, ok zamek jest bo jest ale jest tam brud i co w tym takiego pięknego cała baszta osrana przez ptaki, wiem bo bylem nieraz i siedzialem na górze, miejsce fajne ale nic nadzwyczajnego!!!!!!!

2005-09-16  19:03 • Czarecki
To zaczarowane miejsce, dla mnie tymbardziej ze jest polozone w miecie w ktorym sie urodzilem, wychowalem, zylem - nie mieszkam tam juz od 10 lat, ale czasem kiedy przyjezdzam odwiedzam zamek, ktorego baszty zreszta widnieja w herbie miasta :) Pozdrawiam wszystkich mieszkańców Koła

2005-06-27  21:41 • Laska
Ten zamek jest zarąbisty!!Wiem bo byłem na nim nie raz i nie dwa. Mój dziadek mieszka w Kole i czeęsto robimy wypady na grila. Jest to świetne miejsce do urządzania spotkań z przyjaciółmi.

2003-12-07  05:04 • gwal
Zamek obecnie położony jest na odludziu, zdala od miasta i ludzkich siedzib. Nie odwiedzają go turyści i wiecznie rozwrzeszczane wycieczki szkolne. U stóp wzniesienia rzeka Warta, wokół cisza którą zakłócają jedynie odgłosy ptactwa wodnego. Przebywanie w jego murach uspokaja i zmusza do refleksji o dawnej świetności, o przemijaniu. Lubię to miejsce.

2003-11-26  22:16 • Zosia
zamek ten jest piękny panuje tam bardzo przyjemna atmosfera można się bawić super w chowanego

Dlaczego tak jest???
2003-04-08  17:55 • Dudi
Zamek w Kole to coś pięknego.Miasto Koło jest biedne.Dlaczedo nikt z radnych nie decyduje sie na odbudowe.Moze ssciagnelo by to turystow.Chciałbym więcej informacji na temat zamkow w bylym wojewodztwie koninskim.

1998-12-21  07:56 • beazee
bo akurat mieszkam w tym miescie, czesto w wakacje z kumplami organizujemy tam wyprawy... piwko itd. kocham ten klimat..... aha.. mam MS Internet Explorer.. wystapily 3 bledy skryptu na stronie z zamkami Koninskiego, i nie moze znalezc zrodla do tekstu o zamku Kolskim. a tak wogole to fajna stronka... pozdrowienia swiateczne... milych swiat, smacznego gwiazdora, szalonego sylwka......