blankKluczbork - esk verze

Zamek w Kluczborku

Ślady lokalizacji wskazują na obszar zlokalizowany między ul. Katowicką, Kujakowicką a wjazdem do sali gimnastycznej przed (obecną kom. policji), obecnie na ruinach dawnej warowni zbudowane są garaże i kamienica, zastanawiające jest też co znajdowało się w miejscu obecnej komendy policji ale przed 1850r. korespondencja na e-mail

2005-10-21  07:38 • marek
to nie bujdy!!!!!!zamek owszem istniał aczkolwiek spłonął, muzeum zostało wybudowane na fundamentach tegóż zamku

2005-09-06  19:10 • Romek
Zamek w KLuczborku istniał naprawde...został załozony przez krzyzowców z czerwona gwiazde tzw. szpitalników .(tak jak i całe miasto ) Jego wieza została przerobiona na poczatku xx wieku na wieze cisnien.Kaminne fundamendy istnieja do dzis wystarczy sie przyjzeć.....

2005-09-06  10:11 • bodzio
bzdura zamek w kluczborku - niezla bujda

2005-08-31  05:56 • Tadek
Kiedyś był to na pewno nie jest falsz, ponoć budynek muzeum to najbardziej zachowany fragment .Jak byla reszt i czy faktycznie muzeum ma siedzibę w byłym zamku a raczej w jego fragmencie. skłonny jestem twierdzic że lokalizacja zamku była w innym miejscu niz zlokalizowane jest obecnie muzeum. Chetnie bym porozmawial z kim na ten taemat . dzwonić do Tadeusza 0 77 447 06 01

hehehehe co za ..... ten serwis zrobił.... ZAMEK W KLUCZBORKU??????????

jest piekny, a przynajmniej byl