Zamek w Kłodzku

(Kłodzko • Glatz • Kladsko)

tam jest po prostu super gdy byłem tam w pierwszej klasie to normalnie byłem zaszokowany

niewiem gdzie ta twierdz niemoge jej znalesc haha

Tam jest super!!!!!!!!!!!!!!!!!

Cześć ja też tam byłam z rodzicami i rodzeństwem . Jest tam super . Szczególnie podobała mi się twierdza i ratusz . Do zobaczenia w Kłodzku.

2004-07-22  01:08 • maki
Mieszkam w Kłodzku od 14 lat, bo własnie tyle mam i zawsze mnie ciekawiły losy twierdzy, i jest to naprawde zdumiewające miejsce które mnie osobiście nigdy się nie znudzi.

2004-04-02  23:44 • Bladolica
Jest to jedyna chyba tego typu twierdza w Polsce. Bardzo mi się spodobała.

2004-04-02  22:36 • Paul
Zwiedziłem tę twierdzę. Coś niesamowitego!!!

2004-04-02  21:14 • Fidel
Przy dobrej pogodzie z bastionu widokowego rozciaga się piękny widok na Kłodzko. Twierdzę natomiast doskonale widać z Owczej Góry.

2004-04-02  19:51 • Narciarz
W twierdzy czynnych jest kilka wystaw, poświęconych m.in. martyrologii Finów - najsławniejszym więźniom w kistorii fortyfikacji.

2004-04-02  18:35 • marcin
Kotlina Klodzka to wspaniałe miejsce do wędrówek a jej stolica - Kłodzko wraz z twierdzą to po prostu STOLICA!!! Nic dodać nic ująć!!!

2004-04-02  16:06 • Kamil
Labirynty Kłodzka są pełne niespodzianek. Miałem kiedyś wspaniałą okazję je zobaczyć.

2004-03-19  19:51 • Irek
Mam piękne fotki wykonane tutaj w zimie tamtego roku. Mógłbym je może gdzieś umieścić, na jakiejś stronce...

2004-03-06  18:58 • Intruz
Twierdza zawsze budziła we mnie podziw.

2004-03-04  18:03 • Anna
Warto zobaczyć twierdzę i kopię mostu Karola w Kłodzku z XIII wieku.

2004-02-28  06:24 •
Pruska twierdza zbudowama w II poł. XVIII wieku podczas II wojny światowej służyła jako główne więzienie polityczne Rzeszy.

2004-02-23  23:54 • Tubylec
Twierdzę w Kłodzku można zwiedzać codziennie między 10 a 15. Zapraszamy.

Ponoć przy twierdzy była fosa??? Czy ktoś mi odpowie na pytanie co się z nią stało???

2004-02-22  19:21 • Meggie
Twierdza w Kłodzku jest imponująca!!!

2000-03-13  22:52 • jaro
poniewaz pochodze z tej miejscowosci i wiem jak wspaniale naprawde wygladaja

1999-09-07  07:38 • Pietrek
Najwspanialsza twierdza, najdluzsze chodniki, wspaniałe widoki (także na przyszłość)

1999-09-04  22:18 • miejscowy
w srodku twierdzy klodzkiej znajduje sie Zaklad Produkcji Win - niezbyt wysokiej jakosci (nikomu nie radze pic tego paskudztwa za 1.89 PLN), ale o magazynach stanowiacych dla niektorych pokuse... (pisze o tych, co lawek uzywaja raczej do spania, niz siadania) jeszcze kilka lat temu mozna bylo probowac tam dostepu ... lochami! umozliwialy to wejscia boczne do bastionow w tzw. suchej fosie (teraz zamurowane; pracownicy zakladu, jak i jego dyrekcja zapewnialy, iz wejscie jest niemozliwe, ale zalegajace przed twierdza olbrzymie ilosci etykiet, szkla i butelek po winie wskazywac sie zdawaly na cos innego; kilka lat temu dyrekcja przestala zaprzeczac pogloskom o stratach w magazynach - mimo straznikow, psow itd. wejscia w koncu zamurowano... byly osoby twierdzace, ze ktos zaginal.. dzis - malo kto sobie przypomina o tamtej histori; a klodzka twierdze polecam przede wszystkim dlatego, iz to ciekawe miejsce pelne atrakcji i ciekawostek, a labirynt prowadzi do... Trzymanko Wojtekk

1998-07-18  16:38 • Lolek
Lluuddzieeeee !!!! Przeglądam głosy i opinie i włosy dęba stają !!! Głosujecie na zamki, po których pozostały tylko zarysy murów obronnych, a Twierdza Kłodzka, która jest olbrzymia pozostaje bez nawet jednej wzmianki !!! Dlaczego warto ją odwiedzić ? Przede wszystkim jest to naprawdę olbrzymia nowoczesna (XIX w.) twierdza, kupa betonu i stali. Zwidzać można ją od wielopoziomowych lochów, po tarasy widokowe na jej wierzchołku. O Twierdzy krąży wiele plotek, a to że Niemcy prowadzili w niej tajne badania nad nowymi rodzajami broni, a to że w podziemiach jest przez nich cos ukryte. To jest naprawdę ciekawe miejsce. W Twierdzy nakręcono też jeden z odcinków "Czterech Pancernych". Jednym słowem, być w Kłodzku i nie odwiedzić Twierdzy to gruby błąd !!!

2007-03-07  01:41 •
mieszkalam w klodzku 25 lat i jestem dumna z tego miasta ma nie tylko przepiekna historie ale niezwykle miejsca. sama jako mloda dziewczyna na wlasna reke wraz z przyjaciolmi odkrywalam. zwiedzalismy twierdze tam gdzie nie mozna normalnie wchodzic, czalgalismy sie po waskich lochach nie wiedzac co sie na koncu nich znajduje. to miasto jeast naprawde niezwykle. dzis mieszkam w niemczech i wielu ludzi tutaj jak slyszy skad pochodze mowi o naszym miescie o moim miescie z wielkim zainteresowaniem.