Dwór w Jarosławiu

bardzo ciekawy opis, jednak mało związany z terażniejszoscią. trudno aktualnie wyobrazić sobie usytuowanie zamku, lakoniczny opis.

2006-03-23  17:32 • sylwiaaaaa
to bardzo jest ok. mam tam kol. jest ok. mam tam kol. agate i anke ony maja glupia siostra i fajny pies ale gupek szzczeka jak ide ony sa to wziecia

2005-07-05  01:04 • Maniekk
Jak zwykle kicha, czy już zawsze informacje w NASZYM MIEŚCIE i o NASZYM MIEŚCIE muszą być ( za przeproszeniem ) popieprzone. Czy już nie ma nikogo mądrego, który ma jakiekolwiek pojęcie o czym pisze, lub mówi? Może przed wypisywaniem pierdół poczyta sobie jakąś mądrą książkę, jeżeli nie ma o tym pojęcia?

2005-04-13  21:04 • MIESZKANIEC
POMYŁKA TA WIDOKÓWKA PRZEDSTAWIA KAMIENICE ORSETTICH A NIE ZAMEK DOCZYTAJCIE RESZTA TAK SAMO Z POMYŁKAMI

2005-04-01  19:42 • obserwatka
wszystko pokrzanione, mydło i powidło jak zawsze w jarosł.

2005-03-22  03:16 • jaroslaw
tak na tej stronie wydaje mi sie że jest błąd bo tak cerkiew stoi na miejscu zamku ale tp północno wschodnia część nic niewiem nie pamiętam o jakim kolwiek jego podziale wiem napewno czego tu nie napisano że zamek spłoną w czasie wielkiego pozaru w XVII w a z tego co rozumie z tekstu to opisujecie kamienice orsettich tak widać że to renesansowe dzieło ale stoi daleko od cerkwi ok 300 m sprawdzcie uwagi i poprawdzcie sie a jezeli ja sie myle (w co watpie) to przepraszam

2004-10-25  17:19 • Bert
Brak wzmianki o tzw NOWYM zamku, z którego zachowała się kordegarda, przy ul. Sobieskiego

2004-06-30  17:32 • Krzysztof
To na pocztówce podpisane jako zamek NIE jest żadnym zamkiem. Jest to renesansowa kamienica Orsettich, najważniejszy zabytek świeckiego renesansu w Polsce, mylnie zwany zamkiem (czy też raczej małym zamkiem). Proszę dla uporządkowania wiedzy o Jarosławiu zmienić opis. Jeśli mają Państwo jakieś dodatkowe pytania-proszę o kontakt. Pozdrawiam sedecznie.