blankJanów Podlaski - esk verzeJanów Podlaski - Deutsch

Zamek w Janowie Podlaskim

ja tam mieszkałem wiele lat i to co ja wiem na jego temat to wiedza tylko ci co tez tam mieszkali.ludzie powiem jedno jak jeszcze byly tam mieszkania godne do zamieszkania to nikogo tam nie zasiedlili tylko pozostawili tam pustostan i zdewastowali to doszczetnie.a ludzie nie maja gdzie mieszkac a tam było tylko wchodzić i mieszkać.ja tego pojąć nie moge czemu to tak sie dzieje.....stoi i niszczeje i nikogo to nie interesuje ani gminy ani samozadow .nikogo.

2006-03-16  22:40 • kajcia
ten zamek to ruiny,by ktoś w końcu się tym zają!!! bo w tym janowie to niema nic ciekawego !!! szukamy sponsorów na odnowienie zamku!!!

2006-01-10  17:04 • madzia
a dla mnie takze podoba sie ten zamek chociaz podziwiam go z daleka

2005-11-13  07:04 • Lucas
mi juz tam sie znudzil ten zamek bo w nim juz nie raz bylem :P bo mieszkam w internacie w janowie hehe :)

2005-03-23  20:14 • Janowiak
Czekamy na zainteresowanie się wykorzystaniem ruin zamku ! Żeby nie tylko duch Adama Naruszewicza bytował i ukazywał się o zmroku w oknach oficyny zamkowej,a czasami przechadzał się po zapuszczonym parku, a czasem przemykał do świątyni dumania - groty z kamienia polnego! Janów przepięknie położony ze wszystkich stron na wzgórzu, w dolinie rzeki Bug może ożyć miejską świetnością

1998-04-23  18:49 • misza
bardzo podoba mi sie zamek chociaz obecnie zostaly z niego tylko ruiny ,pomimo tego nadal lacznie z parkiem ma on w sobie cos tajemniczego.