blankHorodło - Česká verze

Zamek w Horodle

2009-06-21  00:22 • Imię/nazwisko/nick W M złocieniec - zachodnioporskie
wyjechałem z horodła 15 lat temu , skończyłem tam podstawówkę i ogólniak przyjeżdżam do tej miejscowosci co roku i stwierdzam iż w opiniach wczesniejszych to nie jest wina wójta gminy ale rady gminy członków którzy z horodła pochodzą . Mam nadzieję że w niedługim czasie wrócę zrobię kampanię na cały powiat hrubieszowski i ja obejmę starszego horodła . A tak przy okazji wójt gminy jeździ na agrowczasy to chyba widzi co dzieje sie po drugiej stronie wisły na zachód jak inwestycje idą do przodu wstd mi że w nocy niema oświetlenia na trzech raptem ulicach no i ten asfalt na pietnickiej do końca nie wylany

2009-06-11  16:38 •
Horodło jest moją miejscowością ale serce mi się kraja jak widzę że tu taj nic sie nie dzieje zostali tu tylko ludzie starzy nasz wójt siedzi na swoich 4 ech literach i nic nie robi nie ma szacunku do ludzi co go wybrali wszystko ładuje w Strzyżów przyjechała do nas wymiana z zagranicy dzieci z Portugalii atrakcja dla nich miał być spływ po rzece bug ale niestety jet fatalna pogoda i nic nie wyszło ale jak by cos więcej zorganizował jakiś festyn to i ludzie z naszej miejscowości mieli by gdzie wyjść a tu tylko ludzie umierają nikt nie chce nic zmienić i młodzi uciekają bo i co maja tu robić

2009-01-26  02:58 • Imię/nazwisko/nickdżordżi
Witam,mieszkam na slasku 15 lat,wracam do Horodła wspominajac mile chwile i ta podstawowke co teraz znajduje sie straznica.Zauwazylem ze Wojt Gminy naszej wsi tak bardzo dba ze nie ma ulicznego oswietlenia po 22.Panie Wojcie gdzie sa Unijne pieniadze ktore mozna wykorzystac w rozwoj naszego pieknego Horodla.Czy spoczal pan juz na laurach? Czy inwestuje pan w swoja miejscowosc?Srodki uzyskane za wykroczenia drogowe nie uswietna naszej milej miejscowosci.Panie Jozku prosze o organizowanie wiecej imprez dla mieszkancow.

2008-09-01  02:19 • Mysza
Horodło to miejsce, do którego zawsze mam ochotę wracać, czuję się tam tak, jakby zatrzymał się czas, nic nie biegnie do przodku, jest spokojnie, przyjaźnie... A ten krajobraz... :))

2007-09-26  02:19 •
Horodło to jedno na świecie miejsce do którego chce się wracać nawet gdy ma się go już dość. Jedynym jednak mankamentem tego miejsca jest GŁOWA GMINY. Tu potrzeba człowieka, który będzie kochał i szanował to miejsce i ludzi, ale to chyba już nie ten czas i miejsce. Dziś panuje zawiść i szybkość robienia pieniędzy! Dlatego nie ma co się dziwić mieszkańcom i opiniom innych, że: Horodło wymiera, umiera, robi się z tego miejsca wichura, ludzie, którzy kiedyś tworzyli klimat tego miejsca, stali się obojętni jużna tą KOMEDIĘ.

mieszkam w Horodle
2007-07-25  20:54 •
Jestem z Horodła ale na jakiś czas wyjechałam na zachód [poszukiwaniu] pracy ale moja miejscowość jest cudowna i bardzo ładna i napewno tam wróce do przyjaciół

2006-07-02  05:13 • maleńka
Horodlo to sliczne miejsce:)mieszkam tu choc teraz ze wzgledu na to ze studiuje czesto przebywam poza nim....ale uwielbiam tu wracac,bo ma ono swoja niepowtarzalna i szczegolna wprost atmosfere...kazdy sie nia zarazi kiedy choc raz tu przyjedzie:)

2006-05-20  01:54 • micha
Jestem z Horodła tam się urodziłam i mieszkam lubię to miejsce mimo, że jest spisane na straty, w końcu to wieś.Horodło kiedyś się rozwijało, a teraz jego przyszłością jest kilku uczniów ze średnią 2.2.Chciałabym by znalazł się ktoś kto by to zmienił.

2005-12-24  07:21 • Wańka
Mieszkałem tam przed dwudziestu laty. Podobają mi się park, Wały Jagiellońskie i tamtejsze jabole ;)

2005-11-11  01:53 • Henia
"To Horodło takie cudne,gdzie jest taki drugi świat"- myślę że te słowa piosenki najlepiej oddają uczucia rozsypanych po całym świecie Horodelców. Z Horodła wyjechałam 35 lat temu, więc teraz jest to dla Mnie już trochę inny świat, chociaż ciągle tak samo kochany.

2005-10-30  01:40 • danka
jestem horodlanką tam sie urozdiłam ,kocham to miejsce pomimo że tam nie mieszkam już od trzydziestu lat chętnie tam wracam

2005-10-19  16:11 • asia b. z knurowa
mam tam babcie

2005-09-02  17:58 • Żaba
Jestem Horodelcem z krwi i kości. Zawsze wracam i będe wracać z sentymentem do Niego, a w szczególności do ukochanej rzeki. Jednego tylko nie mogę zrozumieć. Dlaczego tak piękna miejscowość jest tak zaniedbana i to przez tych, którzy powinni o nią dbać. Tak tak właśnie do was się zwracam szanowni pracownicy Gminy Horodło. Weszłam na waszą stronę i dosłownie mnie zatkało. Nie ma tam nic. Te same bzdety od wielu lat, które nikogo tak naprawdę nie zainteresują. A gdzie zdjęcia? Dlaczego Strzyżów( do którego oczywiście nic nie mam) potrafi się poszczycić lepszą stronką niż Horodło? Ciekawe kto za to odpowiada? A i jeszcze jedno ! Więcej imprez panie Józku! Ale takich z prawdziwego zdarzenia Nie może być tak,żeby pub u Gołębia nadrabiał w tym zaległości LITOŚCI! W panu jedyna nadzieja, aby Horodło nie stało się pustynią kulturalną To, że ludzie się biedni, wcale nie znaczy, iz sa głupi( wbrew obiegowej myśli tych co przy korycie). Dość warcholstwa!!! Do ludzi młodych. Przestańcie chlać te nalewki Jeśli już to wypijcie( coś dobrego) i zróbcie porządek w WASZYM HORODLE Pozdrawiam wszystkich tych, którzy myślą podobnie a reszcie pohybel

2005-08-17  00:24 • Irek z Jastrzębia Zdroju
Bywam w Horodle , tak jak niektorzy wspominają urokliwe miejsce gdzie czuje sie historie . Co mnie jednak smuci , bedąc tam , nie mamy większej mozliwosci dowiedzenia sie czegoś więcej na temat histori tego osobliwego miejsca . Mała tablica informacyja przy ,,wałach ,, to za mało. Pozdrawiam Wszystkich horodelcow Irek z Jastrzębia Zdroju

2005-08-11  20:15 • nie mam
Stanowczo za mało informacji na temat Horodla. Pozdrawiam

2005-04-16  18:29 • SZCZYPIOR
POCHODZĘ Z TYCH ZIEM,MIESZKAM DALEKO OD HORODŁA ALE WRACAM ZAWSZE Z SENTYMENTEM DO TEGO MIEJSCA

2005-03-07  23:49 • NODI
nie widzialam piekniejszego miejsca w Polsce!!!jest historycznie i zarazem slicznie:)niezwykle przyjazna atmosfera!!!!!

2004-06-15  19:58 • nytainoh
Bylem widzialem jest ok.

2007-03-01  06:29 •
potzrebuje wszystkich informacji na temat ruin tego zamku i wszystkich informacji o walkach w lasach w tej miejscowości pod czas II wojny światowej 511309779