blankGródek - esk verze

Zamek w Gródku

(Gródek • Groddeck • Groddek)

Zamek
Witam! Długo mieszkałem w Gródku. Bardzo malownicza i piękna okolica. W podstawówce chodziłem z kolegami na zamek i wykopywaliśmy drobne kawałki ceramiki. Polecam spacer wzdłuż starego koryta Wdy. Pzdr ;)

2007-03-25  03:13 • Ochlakowski
Gibt es eine Übersetzung des Textes aus dem polnischen ins deutsche? Mein Vater Johann Ochlakowski ist am 8.6.1910 in Brattian, Gut Kauerik geboren.

2007-03-26  02:50 • Ochlakowski
Ich meine den Text über Bratian Kurzetnik

2007-03-26  03:00 • Ochlakowski
Wurde Kurzetnik ca. 1910 von einem Großgundbesitzer verwaltet? 1905 lebten ca. 105 Einwohner in der Ortschaft, so dass man davon ausgehen kann, dass es sich um ein großes Gut handelte.

2008-01-11  17:50 •
Wiedziałem, że są tam ruiny zamku, ale jakoś nigdy nie mogłem tam dotrzeć, może w tym roku zrobię małą ekspedycję w te rejony ;)

Hej Ludziska !
2006-11-21  00:09 •
Hej ja tam Mieszkam.wiele razy tam peletrowałem ten teren aż pewnego razu znalazłem wejście do lochu.ale niestety dostępne było tylko około 2 m korytaża a dalej było zawalone.Dalej nie rozkopywałem bo ziemia jest tam dość mokra i grzązka więc mogło by mnie tam pogrzebać na wieki :-) Pozdro dla forum !!!

2006-11-21  00:11 •
a dla ciekawskich to wejście znajduje się w dole tam w womwozie nad strumieniem.

2005-03-31  20:18 • MISIA
TAKE SE TYLKO ,ŻĘ JA ZNAM TROCHE INACZEJ ZNACZY PODOBNIE ALE WEDŁUG MNIE JEST GORSZE OD TEGO KTÓRE JA ZNAM