blankGołuchów - esk verze

Zamek w Gołuchowie

Gołuchów jest przepieknym miejsce, a jeżeli ktos nie widział zamku no to koniecznie musi zobaczyć. Ja osobiście mieszkam w Kaliszu, ale chciałabym przeprowadzić się do Gołuchowa. Nie wiecie może czy ktoś nie ma w tej miejscowości jakiegoś mieszkania do wynajęcia?(wybaczcie za ten spam, ale mało jest mozliwości znajdowania mieszkanai w małych miejscowościach) jezeli mielibyście jakieś informację poprosze o kontakt: daria1602@o2.pl Dziękuję za pomoc :)

WIANKI 2oo9!!!!!!!!!
2009-03-20  03:46 • Candy1914
Może mi ktoś pomóc? Wie ktoś może kto będzie w tym roku na wiankach w Gołuchowie???????????????

Wianki 2009
2009-03-20  03:42 • Candy1914
Witam serdecznie. Mam takie pytanko wie ktoś może kto będzie w tym roku w Gołuchowie na wiankach???? Chodzi mi o gwiazdy lub zespoły. Pozdrawiam

2006-08-13  07:41 • gregory
byłem tam 18 lat temu do dziś pamiętam tamten dzień, jutro też tam jadę i mam nadzieję , że będę pamiętał tę wizytę przez kolejne 18 lat

2006-11-09  01:23 •
Kurcze smutno mi sie zrobiło jak przeczytałem ten wpis...ja tu mieszkam od ponad 20 lat a wielkimi krokami zbliża się dzień wyjazdu i to chyba na bardzo długo...zawsze niemiło jest opuszczać magiczne miejsca...a prawdziwą magie Gołuchowa znają tylko ci którzy spędzili tu całe lata doceniając to gdzie żyją...smutne że jest ich tak mało:/ ps:polecam wieczór w parku ze znajomymi i odrobiną używek;)

2005-10-31  19:59 • nati
Gołuchów to bajkowa miejscowość, a zamek jest po prostu fantastyczny...Zapraszam wszystkich, naprawde warto!!!!!!!!!!!!!!!!!

2005-09-20  18:31 • maija
polecam przyjazd w czerwcu, kiedy w Sali Gobelinowej odbywaja sie koncerty Festivalu Chanterelle... (była Ewa Uryga, był Adam Makowicz...). a na dziedzińcu zamku grywał Soyka. zameczek jest śliczny, romantyczny, Pani Kustosz urocza i przepięknie opowiada... a Pan Michał (nie Wołodyjowski:) niejedną historyjkę o Izabeli opowie. zapraszam :) i nie mówie o tym wszystkim tylko dlatego, że tu mieszkam!

2005-08-25  18:26 • kaja
To najpiękniejsze miejsce jakie znam, a podróże są moją pasją szczególnie jeśli nasączone są bogatą przeszłością i architekturą. A poza tym przeżyłam tu niesamowity romans,kto wie może kiedyś napiszę o tym książkę!

2005-08-07  01:17 • caroll
Byliśmy wczoraj w na zamku.Ma w sobie cos niesamowitego!!Tylko trzeba koniecznie tez wejsc do komnat.Czuje sie dawne czasy.Jest rzeczywiście baśniowy!Aleja lipowa,piekne stare drzewa i pani ktora ciekawie opowiada oprowadzajac po komnatach..polecam!Urokliwe miejsce...

2004-10-14  16:14 • capri
zamek z parkiem to jedno z moich ulubionych miejsc w Polsce! piękne o każdej porze roku, bardzo malownicze, zamek jak z bajki, rzeczka, mostki, prześliczne stare drzewa... zachecam wszystkich do odwiedzenia Gołuchowa-NAPRAWDĘ WARTO! p.s. a w Domu Pracy Twórczej można wynająć miły pokoik i zostać troszkę dłużej....

2004-08-21  02:37 • Grześ
Jestem tu conajmniej raz w tygodniu bo mieszkam w pobliżu. Widziałem wiele zamków ale ten jest niesamowicie baśniowy, trzeba tylko trafić na odpowiedni moment gdy park zieje póstkami a słońce chyli się ku zachadowi. Fantastyczny!

2004-08-02  22:19 • mimi
lubię tutaj przychodzić z moim mężem. jest tu cudownie

2004-04-14  04:27 • Obcy
Jest to prawdziwa perełka ukryta na obszarze Wiekopolski. Nietypowa dla Polski architektura odmienna jest od naszych pozostałych zamków. Ciekawe eksponaty prezentowane wewnątrz wymieniane są częściowo między muzeami, co zapewnia mozliwość ogladania coraz to innych zbiorów.Nie trzeba jechać nad Loarę, by zetknąć się z fracuskim renesansem ( z elementami polskości ).Stanowczo zbyt mało znany w Polsce!( o zagranicy nie wspomnę )

2003-04-15  22:19 • tajga
Bardzo prosze o akltualny cennik zwiedzania zamku w Goluchowia i ewentualnie innych mozliwych wejsc /zubry, muzeum/.Bardzo pilne Pozdrowienia Jola Mazurkiewicz

2003-04-16  05:04 • ZeroJeden
Nic prostszego jak wejść na ich stronę i zobaczyć.

2000-04-02  03:33 • Slawek
Dlaczego wlasnie ten zamek. No coz bo jest przesliczny. Pieknie polozony w ladnym parku. Spokuj i cisza dookola powoduja ze ile razy jestem w okolicy zawsze jade do Goluchowa. Jedna uwaga. Jedno ze zdjec nie przedstawia zamku a domek myslliwski polozony pareset metrow od zamku. Trzeba przyznac ze rownie piekny jak sam zamek. Moze potrzebny jest podpis pod zdjeciem.

Jest romantyczny.