blankElbląg - English versionElbląg - Česká verze

Zamek w Elblągu

(Elbląg • Elbing)

Zamek w Elblągu - Widok z lotu ptaka od wschodu, fot. ZeroJeden, V 2013 Zamek w Elblągu - fot. ZeroJeden, VI 2011 Zamek w Elblągu - Widok z lotu ptaka od południowego-wschodu, fot. ZeroJeden, V 2013 Zamek w Elblągu - Widok z lotu ptaka od południowego-wschodu, fot. ZeroJeden, V 2013 Zamek w Elblągu - Widok z lotu ptaka od południowego-zachodu, fot. ZeroJeden, V 2013 Zamek w Elblągu - Elbląg na zdjęciu lotniczym z lat 1926-29, w prawym dolnym rogu zabudowania podzamcza Zamek w Elblągu - fot. ZeroJeden, VII 2002 Zamek w Elblągu - fot. ZeroJeden, XII 2006 Zamek w Elblągu - fot. ZeroJeden, VI 2011 Zamek w Elblągu - fot. JAPCOK, VI 2002 Zamek w Elblągu - Podzamcze w Elblągu, fot. ZeroJeden, VI 2011 Zamek w Elblągu - fot. ZeroJeden, XII 2006 Zamek w Elblągu - Dawne wejście od strony dziedzińca do wschodniego skrzydła przedzamcza, fot. ZeroJeden, XII 2006 Zamek w Elblągu - Widok od południowego-zachodu, fot. ZeroJeden, XII 2006 Zamek w Elblągu - Plan miasta w XV wieku według M.Rendschmidta, zaczerpnięte z: 'Zabytki architektury i urbanistyki w Polsce' Warszawa 1986 Zamek w Elblągu - Plan zamku według K.Hauke'go, H.Stobbe'go i T.Nawrolskiego  [<a href=/bibl_ksiazka.php?idksiazki=211&wielkosc_okna=d onclick='ksiazka(211);return false;'>źródło</a>] Zamek w Elblągu - Plan sytuacyjny z początku XX wieku Zamek w Elblągu - Miasto na sztychu Erika Dahlbergha z dzieła Samuela Pufendorfa 'De rebus a Carolo Gustavo gestis', podzamcze oznaczone literą F, 1656 rok Zamek w Elblągu - Przypuszczalny wygląd zamku elbląskiego po zniszczeniach z 1454 roku według rysunku J.H.Amelunga  [<a href=/bibl_ksiazka.php?idksiazki=211&wielkosc_okna=d onclick='ksiazka(211);return false;'>źródło</a>] Zamek w Elblągu - Elbląg na sztychu Mathiasa Meriana z 1626 roku. Widok odwrócony z uwagi na błąd rytownika