Zamek w Drzewicy

2009-02-19  20:35 • Imię/nazwisko/nick
wezcie sie opanujcie ja mieszkam w drzewicy i codziennie ten zamek widze jest sliczny wiec ma zostac taki jaki jest a nie jakies gospodarki chcecie zeby z niego zrobili

2005-09-13  21:27 •
potzrebuję więcej informacji na ten temat a nie tylko okruchy z pańskiego stołu oklepane i powielane po tysiąc razy

2005-05-11  03:10 • paczuszek
Zamek mogłby służyć doskonale po małym zagospodarowaniu do przeprowadzania imprez ale nikt chyba już o nim nie pamięta. Byłam tam 05-2005 r. i znalazłam oprócz naprawdę przemiłego widoku z zewnątrz głównie smietnisko a naprawdę moja wyobraźnia była w stanie inaczej przedstawić mi to miejsce. A szkoda ...

2000-05-29  15:14 • marta
Zamek ma ciekawą historię, podpbno w jego murach uwięziono zakonnicę. Malowniczo połozony, otoczony jest fosą na rzece Drzewiczce. W zamku mieszkają dwie sowy i sezonowo bocian. Ciekawe miasteczko, coż w klimacie "Przystanku Alaska".