blankDobroszyce - esk verze

Zamek w Dobroszycach

(Dobroszyce • Juliusburg)

mieszkałem w Dobroszycach do 1972 roku , tutaj wychowało sięrówniez moje rodzeństwo ,szkoda że powojenne Dobroszyce straciły na swojej śweitności, baseny stawy

2005-08-29  03:26 • dudi
Pochodze z Dobroszyc w 1974 roku ukonczylem szkole podstawowa, miescila sie w tym zamku ,obok stal kosciol ewangelicki ktory zostal wysadzony na poczatku lat 70 szkoda ze to wszystko tak niszczeje stylu zamku miescil sie piekny ogrod byl tez ponad stoletni Cis, dawno nie odwiedzalem tego miejsca nalezy to teraz do osoby prywatnej ja sam od 17 lat mieszkam w Niemczech.Pozdrawiam wszystkich z Dobroszyc klase 8 A z 1974 roku G.D

2005-01-09  05:30 • Edyś
W tym zamku uczyłam się do końca szkoły podstawowej.Było bardzo sympatycznie. Piękny ogród, dużo zakamarków.Duże boiska szkolne, wysokie sale lekcyjne. Piękne wspomnienia. Zamek w Dobroszycach

2000-01-15  09:50 • zibi
poniewaz wczesniej byla tam szkola podstawowa do ktorej sam uczeszczalem, zanam berdzo dokladnie ten zamek i naprawde mi sie podoba chociaz nie byl w tych czasach dobrze pielegnowany