blankDanków - English versionDanków - esk verze

Zamek w Dankowie

(Danków • Tankow)

2008-12-31  23:55 • Imię/nazwisko/nick Nikoś
Pracuje nad historią Dankowa i poszukuję kontaktów z wszystkimi mogącymi mieć jakakolwiek wiedzę. Jam mam już ogromna do lat 1300-1945

wodne skarby 2
2008-12-17  17:51 • marta
jesli chcesz sie dowiedziec wiecej i zobaczyc wiece to zapraszam marta5000@poczta.onet.pl

wodne skarby
2008-12-05  01:52 • Imię/nazwisko/nick
byłem tam robić zdjęcia grobowca.. zajefajna sprawa jest jeszcze jakis wielki nasyp koło koscioła, bardzo mnie interesuje co tam jest. co do skarbów wodnych to swietnie sie składa.. sprzęt mam to sie raczej wybiore jak zorbi sie ciepło :D

2008-10-25  19:55 • marta
Czy ktoś tu jeszcze wogole zaglada na forum ? Poszukuje kogoś kto sie interesuje historia Dankowa w woj. lubuskim:)

moneta
2007-07-21  00:01 •
jestem z dankowa.mieszka tu od małego. kiedyś(jakieś 5lat wstecz), robiliśmy ognisko nad jeziorem i calkiem przypadkowo natrafilem na monete z 1274roki, była ona z jakims jeleniem. sprzedałem ją(400zl), czego teraz żaluje. takie monety były chyba tylko 2 w całym kraju. ale ja głupi !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2006-10-18  04:35 • Angie
Wiatam wszystkich.Na wstepie chciałabym podzielic sie tym co znalazłam w Dankowie otóz spacerujac po lesie weszłam na stare drzewo i poprosiłam kolezanke o pstrykniecie mi zdjecia jednak ujeła moja posture tylko do połowy ponieważ reszta zapadła sie wewnatrz konara.Fakt ze pamiatka zostanie mi do końca zycia w postaci blizn ale......... Wpadajc tam znalazłam wspaniałego wyrzezbinego nie wiadomo w czym konia.Niestety przy upadku rozsypał sie w drobny mak jednak udało mi sie go złozżyc choc nie do konca nadal szykam pozostałych kawałkow.Nie mam pojecia do kogo sie zgłosic w tym wypadku a zeby określił rok pochodzenia a żezba jest na prawde fantastyczna.Ludzie tam naprawde jest mase rzeczy do odkrycia tylko zastanawiam sie dlaczego od dluzszego czasu nie ma w tej wsi żadnego archeologa? pozdawiam

2006-11-19  01:16 •

2006-11-19  01:17 •
jeśli będziecie mieli jakieś informacje jeszcze o tej miejscowości to proszę o kontakt pod adresem kisiu18_5@wp.pl

2006-10-17  06:45 •
Do chwili obecnej są podziemia,piwnice. które w latach 50 zostały zabezpieczone (zasypane wejścia).W jeziorze nad którym stał kiedyś zamek jest sporo ciekawych starych przedmiotów, które czekają na podwodnych archeologów. Sama wieś Danków nie zmieniła się prawie wcale od XiXw.

2006-10-13  23:01 • Angie
zastanawiam sie dlaczego nikt tam nie zajmuje sie wykopaliskami a naprawde jest co znalezć

2006-08-20  06:29 • malgorzata
Moje nazwisko jest Dankow,zawsze mam problemy,bo nikt nie wie jak je napisac,a ja tak naprawde nie wiem z kad to nazwisko wyszlo i kto sa moi przodkowie?Prosze pomozcie,chcialabym bardzo poznac historie moich przodkow..Dzieki Malgorzata

2004-11-04  20:09 • gryzli
czy mowa jest o tym Dankowie w woj lubuskim?

2006-10-30  20:45 •
witam mam na imie adam jestem z gorzowa równiez interesuje sie hiistoria dankowa moj email kontaktowy goral812onet.eu pozdrawiam adam

poprawka goral81@onet.eu