blankCieszyn - Česká verzeCieszyn - Deutsch

Zamek w Cieszynie

(Cieszyn • Teschen • Te?in)

1.     Katalog Zabytków Sztuki w Polsce, T.VI, Zesz.3. Województwo katowickie, miasto Cieszyn i powiat cieszyński
2. Fontner Witold    Na cieszyńskim wzgórzu
3. Guerquin Bohdan    Zamki ¶l±skie
4. Guerquin Bohdan,1904-1979. Muszyński,Stefan.    Zamki w Polsce
5. Jurasz Tomasz    Zamki i ich tajemnice
6. Kajzer Leszek, Kołodziejski Stanisław, Salm Jan    Leksykon zamków w Polsce
7. Ku¶ Wiesław    Badania archeologiczne ¶redniowiecznej wieży cylindrycznej na Górze Zamkowej w Cieszynie, województwo bielskie
8. Ku¶ Wiesław    Badania archeologiczne ¶redniowiecznej wieży cylindrycznej na Górze Zamkowej w Cieszynie, województwo bielskie
9. Ku¶ Wiesław    Sprawozdanie z badań archeologicznych prowadzonych w rejonie bramy wjazdowej do zamku górnego na Górze Zamkowej w Cieszynie, województwo ¶l±skie
10. Ku¶ Wiesław    Sprawozdanie z badań archeologicznych ¶redniowiecznej wieży cylindrycznej na Górze Zamkowej w Cieszynie, województwo bielskie
11. Ku¶ Wiesław    Wstępne rozpoznanie archeologiczne rejonu bramy wjazdowej zamku górnego w Cieszynie, województwo ¶l±skie
12. Makowski Mariusz    Wzgórze Zamkowe w Cieszynie
13. Marszałek Juliusz    Katalog grodzisk i zamczysk w Karpatach