Zamek w Chudowie

jestę z Górnego śląska i uwielbiam jego historię zamek Chudowski znam od dzieciństwa i gorąco go wszystkim polecam zwłaszcza gdy trwa jarmark średniowieczny, ale nie tylko.....

2006-05-08  19:18 • Miroslav
Bardzo fajny zamek! Kiedy jest otwarte muzeum? Polecę pańską zamek swoim przyjaciołom. Wszystkiego najlepszego!

2005-11-13  01:31 • forsa
ten zamek jest naprawde spoko

2005-09-25  18:05 • Szyms
dobre miejsce na niedzielne piwko po sobotniej imprezie. milutkie miejsce pycha jedzenie i ładne barmanki...polecam

2005-09-19  17:14 • Milka
Byliśmy tam wczoraj z mężem - wycieczka rowerowa z Mikołowa - akurat był zlot mercedesów, bardzo nam się podobało - cicha, miła okolica, zieleń, plus za punkty gastronomiczne, miejsca do siedzenia - w sam raz na popołudniowy wypoczynek.

2005-08-07  03:33 • Guderian

2005-08-02  05:00 • flower
Zamek Chudów zasługuje na uwagę głównie z tego powodu, że został już w dużej mierze odbudowany przez Fundację "Zamek Chudów" po ponad stu latach zapomienia i stopniowego niszczenia, ale też z innej przyczyny, myślę, że ważniejszej - otóż ten zamek "żyje" dzisiaj dzięki pasjonatom, którzy organizują całe lato prawie co weekend ciekawe imprezy plenerowe oraz cudowne Średniowieczne Jarmarki (najbliższy w połowie sierpnia aż trzydniowy). Kocham te jarmarki z zachowanymi realiami historycznymi,dbaniem o szczegóły w strojach, kramami średniowiecznych rzemiosł, tańcami dawnymi, muzyką dawną w wykonamiu rewelacyjnych zespołów, popisami wojów z tej epoki itp.Ponadto jest to wspaniały przykład jak można wzbogacić wiedzę historyczną i ożywić okoliczne wsie. Zamek Chudów znajduje się na Śląsku niedaleko Gliwic i warto go zwiedzić zwłaszcza w w trakcie trwania Jarmaku Średniowiecznego. Polecam gorąco,cudowna atmosfera.Pozdrawiam wszystkich pasjonatów starych zamków i pałaców.

2004-09-10  16:49 • tomi
zamek jest polozony w ekstra miejscu - a dala od halasów miasta polecam na wypoczynek rodzinny w weekend

2004-06-21  18:40 • szopyn
Po prostu Jest SUPER .Przemila atmosfera Kazdy znajdzie tam cos dla siebie !

2004-05-22  20:17 • DeXteR
Fajny zamek, tak po prostu =]

2003-04-05  16:55 • Przemek
tam się dużo dzieje, w piwnicy wieży działa muzeum (soboty i niedziele), wieża zostanie oddana do zwiedzania w czerwcu. Poza tym zamek ma adres: ul. Podzamcze 5, Chudów, 44-177 Paniówki. Nie musiecie tego traktować jako głos za, ale to jedyny sposób, żeby przesłać trochę nowych danych

1998-11-29  16:40 • Wodz
Jest to miejsce, które posiada super atmosferę, a poza tym jest mało znane, więc można tam super odpocząc i poczuć atmosferę minionych wieków.