blankChroberz - esk verze

Zamek Chroberz

Na śladach zamku w Chrobrzu byłam w 2004 roku po raz pierwszy, mimo, że spędzałam tam wakacje mojego dzieciństwa i młodości u babci i dziadka. Wtedy jednak bliższy był mi pałac Wielopolskich z obszernym i pięknym parkiem. Cały Chroberz jest pięknie położony na terenie Nadnidziańskiego Parku Krajobrazowego. Z tzw. "Zamczyska" roztacza się widok na dolinę Nidy i chciałabym częściej odwiedzać tamte strony lecz dojazd z Warszawy jest bez samochodu dosyć uciążliwy. Polecam te przepiękne widoki.

2004-05-25  21:28 • pl
Piekny punkt widokowy i z tego co wiem to znaleziono tam nie tylko slady zamku (wiem bo tam mieszkam:)

1998-11-22  20:13 • co
względy sentymentalne .Spedzilem tam kawalek dobrych mlodych lat, ucząc się w tamtejszym technikum. Pomimo ze pochodzę z gór i mieszkam teraz na opolszczyznie właśnie zamek w chrobrzu a nie żaden inny uważam za najbardziej urokliwy i bliski memu sercu