blankChociwel - English versionChociwel - esk verze

Zamek w Chociwlu

W samym Chociwlu niestety nie ma żadnego zamku,w miejscowości Karkowo znajdują się pozostałości po zamku należącym kiedyś do rodziny Wedlów. Po II wojnie światowej użytkownikiem jego jak i całego obejścia był KPGR z siedzibą w Chociwlu i to dzieki niemu wygląda on tak jak wygląda. Zero konsrewacji . Zapomniano że nasze dzieci też chciałyby poznać jego dzieje,jak i dzieje tak możnego rodu jakim byli Wedlowie.

2006-09-01  04:53 • kolekcjoner
Urodziłem się w Chociwlu interesuję się moją miejscowością posiadam kolekcję kart pocztowych z przedwojennego Chociwla ale gdzie był ten zamek niemam pojęcia

2006-05-10  22:18 • kam
a gdzie wogóle jest ten zamek??? często tam bywałam i nie dostrzegłam tego typu budowli

2005-07-02  23:58 • wielbiciel
chcałbym wiedzieć jak ten gród wyglądał tysiąc lat temu.????

2004-08-01  06:47 • CHOCIWELANIN
Chcialbym zauwazyc duzy blad, ktory moze sie przyczynic do "odepchniecia" i "zlekcewazenia" Naszego miasteczka . Nie pisze sie "CHOCIWELU" , zas poprawna forma jest "CHOCIWLU" :)

2008-02-03  23:51 •
Kto to wogóle pisał - "Wedelów", "Chociwelu" - a wystarczy logicznie pomyśleć np. ja chodzę do kibla, a nie do kibela, ale niektórzy chodzą do wychodka. Zamek jest, ale nie konkretnie w Chociwlu - tylko w gminie Chociwel - niestety Trzęsacz przy Chociwelskim zamku jest w stanie idealnym :) (oczywiście żarcik - mury jeszcze stoją)