blankChobienia - English versionChobienia - esk verze

Zamek w Chobieni

(Chobienia • Köben an der Oder)

Tęsknota
Bardzo ładna miejscowość, chętnie zawsze jadę w te strony zwłaszcza do pewnej dziewczyny którą bardzo pozdrawiam i kocham :-) O. Pamiętaj Nie oddam nikomu, nikomu nie Oddam :-)

2007-12-07  19:34 • kl@udu$
hejo wszystkim:) CHOBIENIA JEST PIĘKNA!!!!!!!!!!!!! mam tam połowe rodzinki i jestem z tego dumna hehe jak to fajnie brzmi.... co prawda jest troche nudno ale jak są jakieś imprezki to jest gites!!!!!!!!!!!!! ZAMCZYSKO RULES!!!!!!!!!!! pozdrowionka dla wszystkich mieszkańców tej pieknej miejscowości:) :*** uśaki dla was:*****

Zamek w Chobieni
2007-08-06  01:50 • eve
Witam! Czy ktos sie orientuje czy ten piękny Zamek w Chobieni jest na sprzedaż???

anna
2007-04-17  23:48 •
Podoba mi się Chobienia!

2007-04-17  23:29 •
Chobienia to rzeczywiście bardzo ładna miejscowość! Zamek dodaje uroku i tajemniczości. Impreza rockowa i pokaz motocykli jest trafiony w dziesiątkę. Pozdrawiam wszystkich odwiedzających tą stronę!!!

2006-08-22  22:05 • Andy
Rzeczywiście zarówno miejscowość jak i zamek są wspaniałe. Calkiem przypadkiem przyszło mi pomieszkać w Chobieni kilka dni,oprócz urokliwego otoczenia moją uwagę zwróciła szczególna życzliwość ludzi. Pozdrawiam wszystkich"chobienian". W przyszłym roku zawitam na "zamczysko" jest ok

2007-04-17  23:44 •
Zamczysko jest bardzo fajne! Motocykle i rockowa muzyka to jest to !!!!

2006-06-22  21:26 • chobieniaczka
zamek(wśród Chobieniaków nazwany pałacem)jest piekna wizytówką naszej wioski.Kiedy jeszcze nie był zamknięty codziennie razem z przyjaciółmi chadzaliśmy tam i zwiedzalismy.Teraz znam kazdy jego zakamarek.dla mnie zawsze będzie przede wszsystkim miejscem pełnym nieodgadnietych zagadek.Bo chociaz przechadzam sie po nim jak po własnym domu ciągle jest dla mnie zagadka.........

2006-06-21  20:55 • kurczak
witam zamek jest po prostu zarypisty a jeszcze jepsze sa imprezy rockowe apropo niewiecie kiedy w tym roku jest zamczysko?

2006-03-12  18:56 • franko zb kw .wa les .ju za kola 1978
chodzilem zkolegami na wagary do podziemi tego tak strasznego zamczyska w latach 1978 mieszkalem wsmolnym obecnie ilawa mazury wspomnienia mam bardzo mile i utkwily mi gleboko w pamieci czesto wracam do tamtych przezyc jakie nas ogarnialy w tym zamczysku

2006-01-17  07:23 • Antykreator
Gdzyby nie bylo tego pieknego zmku nikt by nie wpadl na to zeby zrobic tu impreze rockowa ZAMCZYSKO...Byly nawet czasy kiedy chodzilismy do zamku wypic sobie piwo w fajnym klimacie zamku.... :D

2005-08-19  19:58 • Leś
Palac, bo tak go nazywalismy, jest olbrzymi. Ciekawe, czy ktoś ma jeszcze jakieś pamiątki z wyposażenia? Zapraszam na swoją stronę o Chobieni: www.ar.wroc.pl/~zimny

2005-01-04  01:15 • Anonim
Mieszkam tuz kolo niego jest COOL!!!

2004-06-24  07:05 • dziubas
jako dziecko "zwiedzałem" ten zamek nie raz. W gruncie rzeczy jest chyba jedynym znanym mi na dolnym śląsku zamiem w stanie surowym, z wymienionymi stropami, rynnami, itp. Jest ponoć na sprzedaż, ale tylko z częścią parku (zrozumiałe od strony mieszkańców, którzy straciliby miejsce spotkań)

2004-05-11  01:03 • wiki
zamek jest duzy nawet w calkiem niezlym stanie ma ciekawa architekture robi niezle wrazenie szkoda tylko ze nie jest dostepny do zwiedzania ale ogolne wrazenia sa pozytywne okolica tez jest piekna

Bo jest to najdziksza i zarazem najpiekniejsza budowla na Dolnym Ślasku.