blankChlewiska - English versionChlewiska - esk verze

Zamek w Chlewiskach

Spoko stronka

zamieszkałem w pałacu wraz z żoną i dwójką dzieci. Planowałem pobyt w pałacu przez 3 dni. Skróciłem do dwóch dni. Ceny noclegów w porównaniu z tym co firma ma do zaoferowania są wygórowane bardzo. Śniadanie wliczone w cenę noclegu skandaliczne, zimna jajecznica kilka kromek zeschłego chlebka. NIe było nawet miodu, mleka, serka żółtego w jadalni brudno. Zdziwiłem się bardzo, niemiło zaskoczyłem. Miejsce piękne ale obsługa po prostu fatalna, opryskliwa, nieprofesjonalna. W nocy pod oknami miałem głośną libację uczestników obozu jezdzieckiego. Wg regulaminu tegoż hotelu obowiązuje cisza nocna. Zgłaszałem to obsłudze. NIe mogłem się jednak doprosić wyegzekwowania tejże ciszy. odjeżdżając zaparkowałem na chwilę samochód w cieniu obok samochodu jakiegoś Pana z kucykiem. Ten wg. relacji mojej żony uderzył złośliwie drzwiami w nasz pojazd. Owszem zaparkowałem zbyt blisko ale to był jedyny cień w 32 stopniowy upał ( w samochodzie zostawiłem na chwiłe wraz z żoną dziesięciomiesięczne dziecko)

2006-06-20  21:54 • kulawyfacio
Jeśli chodzi o wypowiedź dotyczącą "pana z kucykiem" to tak właśnie jest. Gość jest nieprzyjemny i przysparza więcej negatywów temu miejscu niż pozytywów. Miejsce super, ale nieprzyjemna obsługa. Też spotkała mnie podobna sytuacja i mniemam, że o tego samego faceta tu rzecz się rozbija. Mówienie gościom, że aktualnie nie ma czasu dla nich, lub opryskliwe odpowiadanie na podstawowe pytanie "czy można coś zjeść" , jest, jakby wydawać sie mogło rzeczą w dzisiejszych czasach niedopuszczalną, a jednak. Chyba jeden jest tam PAN Z KUCYKIEM, jeśli jest jeszcze ktoś podobny, to tego drugiego przepraszam, mając nadzieję, ze jest bardziej przyjemny dla środowiska i nie odbiega swoją "szatą graficzną" od miejsca w którym pracuje, czego nie można powiedzieć o bohaterze tego opowiadanka.

2006-06-05  18:45 • koneser
Mieszkam tu od 45 lat.Zamek jest piękny,zwłaszcza po renowacji,szkoda tylko że od kilku lat zamknięty dla lokalnej społeczności.Mieliśmy go na własność,teraz możemy na niego patrzeć(przez kraty ogrodzeni...PRYWATYZACJA.)

2006-05-03  01:25 • maga
Przykro mi ale nie moge powiedziec nic pozytywnego o prowadzacych ten obiekt. Sa nieprofesjonalni- przyjechalam tu z kuzynem z Holandii w dn. 01 maja ok. 17.oo do restauracji, zeby cos zjesc i obejrzec obiekt ale pan w okularach i z kucykiem z wlosow, powiedzial nam, ze teraz obsluguja klientow z hotelu i potrwa to ok. 2 godzin , innymi słowy nie mamy szans na zjedzenie czegokolwiek. Jestem organizatorem turystyki przyjazdowej do Polski, pilotem i przewodnikiem w-wskim ale po raz pierwszy zdarzylo mi sie przezyc takie traktowanie przez wlasciciela ( czy tez jego przedstawiciela ) ktory zamiast cos na poczekaniu zorganizowac przepedzil nas po 10 min. naszego tam pobytu. Mimo tej sytuacji miejsce wyglada (jedynie przez sztachety parkanu) znakomicie! Właścicielu! Prosze zmienic stosunek do klientów z Polskia przyniesiei to napewno dużo więcej korzyści . Nie wszyscy w naszym kraju jesteśmy chołotą i warchołami. A ja własnie szukałam miejsca do nakarmienia ( a może rowniez pokazania) dla grupy b.wysoko urodzonych starszych brytyjczykow, ktorzy jesienia beda zachwycac sie innymi polskimi pałacami i zamkami. Pozdrawiam

2006-04-18  18:36 • Regina
Last year visited Poland not sure if same one but disappointed as it was a school & could not tour .....Regina

2005-10-02  15:18 • wielki kant
obecnie mieszkańcy chlewisk i okolic nie mają wstępu na teren parku i pałacu, chyba że za skromna ... opłatą - 5 PLN. A miało być tak pieknie!

2005-07-07  09:44 • Dunin-Lesniewski
Co to znaczy oszustwo historyczne? Majatek CHlewiska nalezal do Odrowazow, Chlewickich, Duninow, Soltykow i Platerow, miedzy innymi polskimi rodzinami.

2005-07-01  23:48 • Bp
Brak prawdziwego pochodzenia. Oszustwo historyczne.

2004-08-24  16:17 • dora
Po ukończonym generalnym remoncie wnętrz pałac zyskał blask świetnosci, a wszystkie pokoje goscinne w pałacu nareszcie mają komfortowe łazienki. Na piekno tego miejsca ma niekwstionowany wpływ znajdująca sie na skraju parku XIX wieczna stajnia w której znajduje sie karczma, piekna sala biesiadna, sale klubowe z kominkami oraz pokoje goscinne.

2004-03-09  05:15 • hehe
Jest to Dwór o niepowtarzalnej urodzie warty zobaczenia i poznania. W ostatnim czasie przechodzi gruntowny remont i myślę że w niedługim czasie zabłyśnie pełnym blaskiem. Dobrze by było aby remont objął także rewaloryzacje elewacji.