blankBytom - esk verze

Zamek w Bytomiu

witam chcę :) powiedzieć to samo co kilku moich przedmówców :) Miechowice Miechowice tam stoi całkiem ciekawa budowla pisałem do pewnej fundacji ratowania zabytków :( ale jak widać to nie jest zabytek bo nie odpisali do mnie przyjkre że niszczeje w oczach a możnaby było uratować to co pozostało i byłby to całkiem fajny obiekt

2006-08-12  17:36 • Rallyman25
Mieszkam w Bytomiu 26 lat wiele sie tu zmienilo przez obecnego prezydenta a tak szczerze mowiac to Bytom otrzymal prawa miejskie na 3 lata przed Krakowem ale nestety nasze wladze doprowadzaja Bytom do ruiny a zamek w Miechowicach jest a raczej byl ladny biorac pod uwage to ze znajduje sie na terenie parku

2006-03-10  00:04 • pastewny
Bytom jest jednym z najstarszych miast na g.śląsku, ma podstawy być bardzo ładnym ale niestety nawet jakby władować w niego 1000 ton stuzłotówek to nie zmieni to mentalności ludzi, którzy w ogromnej liczbie są równie postindustrialni co to miasto, a nawet gdyby mieli pracę i pieniądze to i tak szczytem marzeń i poważania wśród sąsiadów pozostałaby B.M.K. i złoty wisior.

2005-10-22  01:34 • Californiagirl
Mieszkalam w Bytomiu prawie 30 lat temu a wtedy byl zadbany, park byl ladny , bylo duzo restauracji i kawiarni, ladny skwerek na Rynku z fontanna i imprezy na podium we wszystkie swieta. Kedy przyjechalam kilka lat temu, Rynek byl rozkopany, park zaniedbany, kina, restauracje, kawiarnie, klub ksiazki i prasy zamkniete, klub studentow Pyrlic zamieniny w dyskoteke i piekna Piwnica Gorywododw pusta, z brzydkimi auminowimi stolam i glosna Rap muzykai. I juz nigdy nie przyjade, to tylko marnowanie czasu.

2005-06-12  17:22 • mirasss
Co do zamku w centrum miasta to coś odkryto w 2004 roku przy remoncie placu grunwaldzkiego ale niestety nie zbadano tego dokladnie bo jak zawsze w naszym mieście brak pieniedzy (przynajmniej tak uwaza prezydent wójcik), a co do pałacu w miechowicach naprawde wspanialy pałac ale jak juz wczesniej pisano stoi resztka (bo armia czerwona wysadziła go gdy wkroczyla do miechowic) i w dodatku niszczeje ostatnio przechodzilem obok i wyglada to strasznie zostalo mu jeszcze tylko kilka lat i nie zostanie nic bo szczerze wątpie zeby ktos z urzednikow naszego miasta sie tym w koncu zainteresowal no ale chyba tak byc musi a kiedys wszyscy będą zalowali ze jak sie dalo cos zrobic to nikt tego nieruszyl.

2005-05-31  04:32 • kadet02
Mieszkam od urodzenia w Bytomiu, fakt nie należy ono do najładniejszych miast Śląska. Za to historię mamy super, wstyd tylko dla obecnego prezydenta że doprowadził do takiego stanu.

2005-04-11  06:07 • citizen of bytom
powyzszy opis dotyczy zamku ktory znajdowal sie w centrum miasta niedaleko bramy krakowskiej [okolice obecnej ul. krakowskiej biegnacej od rynku] jego lokalizacja jest wielka niewiadoma i szkoda ze nikt tak naprawde sie ta sprawa jeszcze nie zainteresowal. W 1999 roku niezorganizowana grupa 3 osob przeprowadzila badania nad lokalizacja oraz usytuawaniem zamku. Wynikiem badania bylo znalezienie A. obiektu odpowiadajacego skali zamku, B. sklepienia piwniczne widoczne przez otwory w zniszczonej posadzce obecnego obiektu....

2005-02-27  16:54 • Garbus
Mieszkam nie daleko Bytomia, i byłem w nim pare razy.... to najbrzydsze miasto na Śląsku!! Brudne i w ogóle.... a w Miechowicach nie byłem i nic nie widziałem :(

2005-01-14  06:37 • sylwid
Ludzie nie macie pojęcia co przeczytaliście, ten zamek to historia miasta, nie istnieje, ale warto o nim jak najwięcej wiedzieć

2004-10-19  19:39 • rafi
zameczek w miechowicach jest zajebisty! a nasz prezydent miasta o to n ie dba.jak tak mozna?

2004-09-22  15:51 • MIECHOWICZANKA
a co z ruinami zamku w dzielnicy Bytomia - MIECHOWICACH teraz wprawdzie już dużo nie zostało i się wszystko rozsypuje ale pamietam że kiedyś wyglądało tam całkiem nieźle tylko że nikt tego nie restauruje i NIESTETY niszczeje a urzędnicy od zabytków się tym wcale nie przejmują

2004-04-12  18:25 • dziadowborowych
co prawda sa organizacje, ktore costam ngdzies tam ponoc robia, ale jesli chodzi o zwyczajnych obywateli to w Bytomiu Nikt O Nic Nie Dba!

zaamek jjest calkiem fajny i ma duzo miejsc dobrych do zwiedzania

zamek w spo