blankBierutów - esk verze

Zamek w Bierutowie

(Bierutów • Bernstadt)

w tym zamku miesciło się przedszkole 'leśne duszki' do ktorego chodziłam-tobyły lata powojenne.teraz opowiadamswojej wnuczce i chętnie odwiedzam tą miejscowość.

2007-08-19  01:47 •
sukam zamku do kupienia zy terenem pylegajocym do niego koło zeki wieksej

2006-04-30  18:21 • Andzia
Bierutów mogłby być pięknym malym miesteczkiem, ale wiele budynkow i zabytkow wymaga renowacji. Myslę jednak że wladze wezmą sie za to:) Pozdrawiam serdecznie i zapraszam do Bierutowa!!

2005-09-10  23:11 • ytab
Bierutow jest zeczywiscie bardzo piekny niestety bardzo szybko postepuje niszczenie naszego pieknego zabytku ZAMKU. Mam prozbe jak ktos ma zdjecia naszego pieknego Miasteczka Bierutowa to niech przesle mi jego zdjeciazebym posiadal piekna pamiatke i byc moze zrobil stronke o tym pieknym miasteczku ze starymi zdjeciami zeby mlodziez zobaczyla jak wygladal kiedys pieknie Bierutow mbierutow@o2.pl

2005-02-28  15:37 • Witold Wiński - Urząd Miasta i Gminy Bierutów
Pragnę poinformować, że władze miasta nieustannie mają na uwadze dobro naszego zamku. Krzywiznę wieży zauważyliśmy dawno. Jedyne co nas limitowało to brak środków na renowację. Jednakże staraniem burmistrzów Kazimierskiego i Michalaka w tym roku mamy w budżecie ponad 70 000zł na remont wieży zamkowej. Burmistrz Michalak wystąpił również o dotację na remont do Urzędu Marszałkowskiego Województwa Dolnośląskiego. Już na wiosnę rozpoczną się pierwsze prace specjalistyczne. Mamy nadzieję, że będzie to początek kompleksowej renowacji całego zamku, który jest wizytówką naszego miasta.

2005-01-05  19:06 • Mati
Jest tu dużu ładnych rzeczy do zrobinia Straż dodrze funkcjonuje a dziewczyny to cudo

2004-12-29  20:18 • Smok
Ten zamek jak i cały Bierutów są po prostu piękny!!! Trzeba zapobiec jego postępującemu niszczeniu i w końcu tę wieżę wyprostować

2004-11-02  15:56 • zombie
Zamek w bierutowie jest bardzo ladny, ale niestety caly czas niszczeje bo nie mam pieniedzy na jego remont, a wieza zamkowa sie chyba niedlugo zawali, bo tak jest juz krzywa :-)

2004-08-28  20:19 • krystia
Zamek w Bierutowie to część mojego życia. Mieszkałam w nim. Spędziłam tu dzieciństwo i młodość. Często wracam wspomnieniami do tego okresu i z sentymentem oglądam albumy ze zdjęciami jakie pozostały mi z tego okresu. Chociaz od lat juz tam nie mieszkam, to z śledzę na bieżąco losy zamku jak również i Bierutowa. Krystyna