blankBędzin - Česká verze

Zamek w Będzinie

Zamek w Będzinie - Panorama Góry Zamkowej od zachodu, fot. ZeroJeden, VII 2000 Zamek w Będzinie - fot. ZeroJeden, XII 2004 Zamek w Będzinie - Widok z okrągłego dawnego stołpu na ścianę kwadratowej wieży mieszkalnej, fot. ZeroJeden, VII 2000 Zamek w Będzinie - Wejście do kawiarni w piwnicach zamku, fot. ZeroJeden, VII 2000 Zamek w Będzinie - Zamek na przedwojennej widokówce Zamek w Będzinie - Zamek na widokówce z 1930 roku Zamek w Będzinie - Zamek w początkach XX wieku Zamek w Będzinie - Zamek na pocztówce z okresu międzywojennego Zamek w Będzinie - Zamek na widokówce z 1925 roku Zamek w Będzinie - Zamek na widokówce z 1912 roku Zamek w Będzinie - Ruiny zamku w 1920 roku Zamek w Będzinie - Widok od południowego-zachodu, fot. ZeroJeden, VII 2000 Zamek w Będzinie - Widok zamku z widokówki z 1908 roku Zamek w Będzinie - Widok zamku na widokówce z 1905 roku Zamek w Będzinie - Zamek na przedwojennej widokówce Zamek w Będzinie - fot. ZeroJeden, XII 2004 Zamek w Będzinie - fot. ZeroJeden, XII 2004 Zamek w Będzinie - fot. ZeroJeden, XII 2004 Zamek w Będzinie - fot. ZeroJeden, VI 2005 Zamek w Będzinie - fot. ZeroJeden, VI 2005 Zamek w Będzinie - fot. ZeroJeden, VI 2005 Zamek w Będzinie - fot. ZeroJeden, VI 2005 Zamek w Będzinie - Widok od południa, fot. ZeroJeden, VII 2000 Zamek w Będzinie - fot. ZeroJeden, VI 2005 Zamek w Będzinie - fot. ZeroJeden, VI 2005 Zamek w Będzinie - fot. ZeroJeden, VI 2005 Zamek w Będzinie - fot. ZeroJeden, VI 2005 Zamek w Będzinie - Widok od południowego-wschodu, fot. ZeroJeden, VI 2005 Zamek w Będzinie - Widok od południowego-zachodu, fot. ZeroJeden, VII 2005 Zamek w Będzinie - fot. ZeroJeden, VII 2005 Zamek w Będzinie - Widok od południowego-wschodu, fot. ZeroJeden, VII 2005 Zamek w Będzinie - fot. ZeroJeden, VII 2005 Zamek w Będzinie - fot. ZeroJeden, VII 2005 Zamek w Będzinie - fot. ZeroJeden, XII 2004 Zamek w Będzinie - fot. ZeroJeden, IV 2009 Zamek w Będzinie - Widok z lotu ptaka od wschodu, fot. ZeroJeden, X 2013 Zamek w Będzinie - Widok z lotu ptaka od południowego-wschodu, fot. ZeroJeden, X 2013 Zamek w Będzinie - Widok z lotu ptaka od południowego-wschodu, fot. ZeroJeden, X 2013 Zamek w Będzinie - Widok z lotu ptaka od południa, fot. ZeroJeden, X 2013 Zamek w Będzinie - Widok z lotu ptaka od zachodu, fot. ZeroJeden, X 2013 Zamek w Będzinie - Widok z lotu ptaka od północy, fot. ZeroJeden, X 2013 Zamek w Będzinie - Widok z lotu ptaka od północy, fot. ZeroJeden, X 2013 Zamek w Będzinie - Zamek w Będzinie na widokówce z 1930 roku Zamek w Będzinie - Ruiny zamku na fotografii z 1907 roku Zamek w Będzinie - Widok od południa, fot. ZeroJeden, XII 2004 Zamek w Będzinie - Zamek na fotografii lotniczej z lat 1920-1939 Zamek w Będzinie - Zamek w Będzinie na zdjęciu z lat 1930-1939 Zamek w Będzinie - Zamek w Będzinie na zdjęciu z 1899 roku Zamek w Będzinie - Zamek w Będzinie na pocztówce z 1920 roku Zamek w Będzinie - Zamek w Będzinie na fotografii z 1889 roku Zamek w Będzinie - Zamek w Będzinie na zdjęciu z 1933 roku Zamek w Będzinie - Zamek w Będzinie na zdjęciu z 1933 roku Zamek w Będzinie - Zamek w Będzinie na zdjęciu z 1933 roku Zamek w Będzinie - Zamek w Będzinie na zdjęciu z 1933 roku Zamek w Będzinie - Zamek na widokówce z 1942 roku Zamek w Będzinie - fot. ZeroJeden, XII 2004 Zamek w Będzinie - Międzymurze, fot. ZeroJeden, VII 2000 Zamek w Będzinie - Widok z bramy wjazdowej na dziedziniec, fot. ZeroJeden, VII 2000 Zamek w Będzinie - Plan zamku zaczerpnięty z 'Leksykonu zamków polskich'  <!--[<a href='104' title='Zamek w Będzinie - 104' alt='Zamek w Będzinie - 104' target=_blank>źródło</a>]-->  [<a href=/bibl_ksiazka.php?idksiazki=262&wielkosc_okna=d onclick='ksiazka(262);return false;'>źródło</a>] Zamek w Będzinie - Plan zamku zaczerpnięty z 'Leksykonu zamków polskich'  <!--[<a href='271' title='Zamek w Będzinie - 271' alt='Zamek w Będzinie - 271' target=_blank>źródło</a>]-->  [<a href=/bibl_ksiazka.php?idksiazki=262&wielkosc_okna=d onclick='ksiazka(262);return false;'>źródło</a>] Zamek w Będzinie - Projekt odbudowy zamku w Będzinie F.M.Lanciego z około 1834 roku na rysunku B.Podbielskiego Zamek w Będzinie - Zamek na litografii Napoleona Ordy, 'Album Widoków', Seria 7, 1881 Zamek w Będzinie - Rekonstrukcja zamku według Jana Salma, 'Leksykon zamków w Polsce'  [<a href=/bibl_ksiazka.php?idksiazki=262&wielkosc_okna=d onclick='ksiazka(262);return false;'>źródło</a>] Zamek w Będzinie - Rysunek Jana Gumowskiego z lat 30. XX wieku Zamek w Będzinie - Drzeworyt według rysunku Dymitrowicza, Tygodnik Illustrowany 1867 ze zbiorów Biblioteki Instytutu Badań Literackich PAN Zamek w Będzinie - Drzeworyt A.Malinowskiego, Tygodnik Illustrowany 1873 ze zbiorów Biblioteki Instytutu Badań Literackich PAN Zamek w Będzinie - Drzeworyt według rysunku Brzozowskiego, Tygodnik Illustrowany 1865 ze zbiorów Biblioteki Instytutu Badań Literackich PAN Zamek w Będzinie - Zamek w Będzinie na rysunku Jana Olszewskiego z 1904 roku