blankBardo - English versionBardo - esk verze

Zamek w Bardzie

(Bardo • Wartha • Brdo • Varta)

No ok, wszystko fajnie, ale gdzie ten zamek!?

BARDO JEST MAŁYM ZANIEDBANYM PIASTOWSKIM MIASTECZKIEM O BARDZO BARWNEJ HISTORII.ZNANE JEST MOŻE BARDZIEJ Z WIEKOWEGO KULTU MARYJNEGO , ALE WPISAŁO SIĘ TAKŻE W KARTY HISTORII JAKO WAŻNY OŚRODEK STRATEGICZNY I MILITARNY. RUINY ZAMKU MOGĄ BARDZO ODSTRASZAĆ ZWIEDZAJĄCYCH ALE MYŚLE ŻE WINĄ ZA TO MOŻNA OBARCZYĆ WŁADZE LOKALNE I MIESZKAŃCÓW KTÓRZY DO TEJ PORY NIE DOSTRZEGLI WALORÓW TURYSTYCZNYCH TEJ MIEJSCOWOŚCI. " Jastrzebianin"

2000-07-01  17:39 • marko
Poniewaz znalazlem tam malutki skarb i teraz jeżdżę A8 . A tak w ogóle to obiektywnie rzecz biorąc ZAMEK KSIĄŻ powinien się znależć na tej liście w czołówce ponieważ niestety ale zaliczany jest do najpiękniejszych zamków w polsce a na dolnym śląsku nazywany jest "perełką".