blankBąkowa Góra - English versionBąkowa Góra - esk verze

Zamek w Bąkowej Górze

Czemu te zdjęcia takie nie wyraźne ?
Teren ruin jest terenem prywatnym. Z tego co wiem właściciel nie robi utrudnień w zwiedzaniu obiektu. Ale oczywiście obowiązuje stosowny poziom kultury zwiedzających. (jak wszędzie).Ze wzgórza rozpościera się b. ładny widok.O każdej porze roku. W pobliżu, idąc na cmentarz napotkamy na (obecnie chronioną prawem) aleję pięknych , starych wierzb, zwanych niwami. Przycinane o wielu lat, powyginane, często już spróchniałe w środku. Szczególnie polecam spacer późnym wieczorem. Robi wrażenie. A dziwię się tu zapisanym mieszkańcom Bąkowej Góry, że nie potrafią pochwalić się swoją miejscowością. Tam jest tyle bardzo ciekawych miejsc, A w ostatnich latach wiele się zmieniło. Warto co o tym napisać. A choćby o zapuszczonej chałupie w bardzo ciekawym stylu polskim . Mam na myśli tę z filarami , stojącą prawie na przeciwko przystanku autob. Chałupka niepowtarzalna. Niestety wali się w oczach. Pozdrawiam.

czy wnętrze zamku jest udostepnione do zwiedzania?? jesli tak to jak drogie są bilety??

cos
2008-10-16  23:48 • ktos
ja mieszkam ko zamku i co mam wejście za darmo :)) ;p

2006-07-07  22:34 • kris
Jestem rodem z Bakowej Gory obecnie belchatow czesto bywam tam a latem szczegolnie jest tam pieknie polecam wszystkim

2006-03-22  16:11 • Jennifer
latem jest tam przepieknie!!naprawde przyjezdzam tam z USA na dwa tygodnie i nigdy sie nie nudze;)

2005-10-11  23:12 • jozer
a ja mam na tej gorce dzialke. jest super! koniecznie ja odwiedzcie

2005-08-17  03:48 • księgowy z Bełchatowa
Wyjątkowa miejscowość. Zamek, stary dwór i spichlerz. Warto zboczyć z trasy. Acha, i zabytkowy kościół.

Fajna górka nie pożałujecie a przy okazji wpadnijcie do majkowic!!!i do toszka. :)